Architectuur

Architectuur is de gebouwde omgeving. Cardo Architecten ontwerpt en transformeert deze. In steden maar ook daarbuiten. Al lang voordat het ‘in’ werd, werkte Cardo aan herbestemming van gebouwen.

Inmiddels heeft het bureau een enorme staat van dienst op het gebied van architectuur. Het werk van Cardo Architecten gaat altijd over de plek, ruimte, constructie, materiaal en licht. Voor Bart van den Ouden en zijn collega’s zijn deze vijf punten dé poëtische combinatie van de architectuur. Praktisch inzicht en sociale en maatschappelijke betrokkenheid horen net zo goed bij hun werk, net als duurzaamheid. Het doel van Cardo Architecten is een sterkte bijdrage te leveren aan het welbevinden van mensen. Architectuur die werkt, dat is Cardo Architecten.

Cardo werkt aan de revitalisatie van wijken, renoveert gebouwen, breidt flats uit door deze te transformeren tot woningen van deze tijd: groter, ruimer en leefbaarder. Maar Cardo ontwerpt ook huizen, bouwt woningen, restaureert panden, verzorgt interieurontwerpen en doet meer. U leest er alles over op deze site.

Restauratie & revitalisatie

Restauratie en revitalisatie zijn belangrijke onderdelen van architectuur. Cardo Architecten kijkt naar het pand, de historische waarde, de geschiedenis, de plek en baseert daarop de renovatie of revitalisatie. Met oog voor detail, altijd op zoek naar de beste oplossingen. Duurzaam en vernieuwend. Van complete flats of kluswoningen tot historische panden en bedrijfsgebouwen.
Cardo Architecten restaureert en revitaliseert.

Totaalrenovatie

Bestaande panden herstellen en waar nodig vernieuwen, waardoor ze weer bruikbaar worden naar de huidige maatstaven en normen én naar de wens van de klant en gebruiker. Cardo Architecten doet het graag. De uitdaging om de indeling van een pand te verbeteren, installaties en voorzieningen te vernieuwen, te zorgen voor goede isolatie en eventueel andere energiewinning, Cardo houdt ervan. Bart van den Ouden is een specialist te noemen op dit gebied.

Interieurontwerp

Bij architectuur draait het niet alleen om de buitenkant. De binnenkant van een pand is net zo belangrijk. Natuurlijk kunt u ook voor interieurontwerp terecht bij Cardo Architecten. Van het bouwkundig interieur (denk aan haard, trap, deuren, indeling ruimtes als badkamer en keuken) tot maatwerkinterieurs (kasten, badkamermeubels en keukens). Van indelingsontwerp tot inrichtingsontwerp,

Huis ontwerpen

U las het al: architectuur draait om de plek, ruimte, constructie, materiaal en licht. Zeker bij een huis ontwerpen! De poëtische combinatie van deze vijf punten vormen gezamenlijk uw droomhuis.  Cardo architectuur ontwerpt graag uw huis, naar uw wensen. Omdat er veel komt kijken bij het ontwerpen en bouwen van een huis, bieden Bart van den Ouden en zijn partners u totale ontzorging

Woning bouwen

Uw droom komt uit: u kunt een woning laten bouwen. Cardo Architecten realiseert het voor u. Als u wilt van de eerste schetsen van uw woning tot het ontwerp en van de vergunningsaanvragen tot de bouwbegeleiding. Cardo Architecten kijkt mee naar de plek, luistert naar uw wensen, houdt rekening met de omgeving en de positionering van de woning en zorgt voor de bouw van uw droomhuis.